Todorić ljut na vlasti Hrvatske

Vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, prvi put se obratio javnosti posle, kako je naveo, najvećeg skandala u istoriji Hrvatske, s namjerom da odgovori na svako pitanje.

On je optužio rukovodstvo Hrvatske da je, po unaprijed pripremljenom planu, htjelo da prikaže Agrokor kao slučaj Parmalata.

“Umjesto činjenica i istine, sugerisali su da su u Agrokoru otuđene ogromne sume novca. Danas, sedam mjeseci kasnije, nema slučaja Parmalat. Cilj takvog djelovanja najviših zvaničnika Vlade i Sabora, kroz direktni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u savremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskih odredbi i neviđenim medijskim linčem“, naveo je Todorić.

Todorić je istakao da su njegovi rezultati mjerljivi, a mjerljivi su i rezultati vanredne uprave koja danas upravlja otetom kompanijom.

“Pod vanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20% , a sinergije, u koje su uložene, a i koje vrede milijarde, se uništavaju. Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne privredne i finansijske štete koje se već mjere u milijardama kuna. Uništava se industrija i njena tržišna pozicija u Evropskoj uniji.”

Na kraju, Todorić je dodao:

“Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i privreda država u kojima poslujemo te svih naših dioničara, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi na raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim telima.”


 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top