Tivat: Zakup veza od 19,5 do 555 eura

Marina Kalimanj ima deset gatova i 377 vezova, uglavnom za male barke i motorna plovila, a sklapanje ugovora o njihovom zakupu počelo je juče.

Koordinatorka u Službi uslužnih servisa Komunalnog preduzeća Dunja Petković kazala je da se ugovori potpisuju na šest mjeseci, a cijene vezova nijesu mijenjane od septembra 2017. godine.

“Na mjesečnom nivou, u zavisnosti od veličine plovila, kreću se od 19,50 eura za plovila do pet metara dužine, do 46,30 eura za plovila duža od 12 metara. Raspon cijena zakupa na godišnjem nivou je od 234 do 555,60 eura”, saopštila je Petković.

Ona je istakla da stari zakupci, da bi obnovili ugovore, moraju izmiriti račune za korišćenje vode i struje iz prošle godine.

Komunalo preduzeće je prošle godine po osnovu zakupa vezova prihodovalo 95.000 eura, od kojih je, na osnovu ugovora, 23.000 uplaćeno na račun JP Morsko dobro.

Preostala sredstva koriste se za održavanje lučice i isplatu zarada radnicima na tim poslovima, kojih je četvoro.


Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top