Tesline baterije za domove | Ekonomist

Tesline baterije za domove

Američki proizvođač električnih automobila Tesla Motors ima novi hit na tržištu, baterije za napajanje domova, a prve isporuke počinju već na ljeto.

Isporuka prvih baterijskih paketa za domaćinstva počinje na ljeto, a do sada je rezervisano čak 38.000 komada, što je cijela proizvodnja do sredine 2016. godine.

Radi se o bateriji koja je dovoljna za snabdijevanje električnom energijom cijelog domaćinstva, može služiti kao rezerva u slučaju nestanka struje, a može da se puni iz električne mreže, na primjer, kada je struja jeftinija, ili putem solarnih sistema.

Tesla Motors ima ambiciju, putem svojih inovacija, da omogući dotok energije bez štetnog uticaja na okolinu.

To bi moglo da se ostvari putem solarnih sistema koji bi moglo da ima svako domaćinstvo, uz zadovoljavajuću količinu električne energije.

Cijena baterija za domaćinstvo kreće se od 3 do 3,5 hiljada dolara, a imajući u vidu interesovanje, očigledno se ne radi o pretjeranom iznosu, barem za kupce iz zapadnih zemalja.

Izvor: Index

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top