Tesla lansirala bežični punjač za mobilne telefone | Ekonomist

Tesla lansirala bežični punjač za mobilne telefone

Krajem avgusta u Tesli su, bez velike pompe, lansirali gadget za ljubitelje svoje marke – bežični prenosni punjač za mobilne telefone.

Izrađen po uzoru na veliku kućnu bateriju Powerwall, u Tesli su u maleni punjač ugradili bateriju od 6000 mAh, iz koje se mobilni telefon može dopunjavati bežičnim putem ili putem kabla. Tesla Wireless Charger prodavao se po cijeni od 65 dolara, i ubrzo su sve količine rasprodate.

Sada, pak, iz Tesle najavljuju kako će u prodaju pustiti drugu seriju ovog, očito popularnog, proizvoda, ali po sniženoj cijeni. Putem kompanijske web stranice ovaj bežični punjač biće moguće naručiti po cijeni od 49 dolara.

Punjač je kompatibilan s Qi standardom pa se njime mogu puniti iPhonei 8 ili X, Samsungovi uređaji noviji od Galaxyja S6, kao i oni nekolicine drugih proizvođača (Sony, LG, Nokia, itd.).

Zanimljivo, onima koji su kupili Tesla Wireless Charger u prvoj seriji i za njega platili prvu cijenu, dobiće povraćaj “preplaćenih” 16 dolara kao zahvalnicu Tesle za lojalnost marci.


 

Izvor: Seebiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top