Tereza Mej ostaje premijer | Ekonomist

Tereza Mej ostaje premijer

Britanska premijerka Tereza Mej nije promijenila svoje najvažnije ministre u novoj vladi, među kojima su ministar finansija Filip Hamond i šef diplomatije Boris Džonson.

Ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, ministar odbrane Majkl Felon i ministar za pitanje Bregzita Dejvid Dejvis takođe će ostati na svojim funkcijama, saopšteno je iz Dauning Strita, nakon što su konzervativci na izborima postigli rezultate slabije od očekivanih, prenosi Rojters.

Kako su agencije prethodno izvijestile, Mejova je nakon prijema kod kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati, izjavila da će formirati novu vladu koja će obezbijediti sigurnost i voditi Veliku Britaniju u pregovorima sa Evropskom unijom, kako bi se obezbijedio uspješan sporazum o Bregzitu.

„A, sada na posao“, poručila je Mejova na pragu svoje rezidencije u Dauning stritu i podsjetila je da ključni pregovori o Bregzitu počinju za samo 10 dana, istakavši da je zemlji više nego ikad potrebna sigurnost.

Rojters prenosi da je Mejova naglasila da će se osloniti na podršku „prijatelja“ iz sjevernoirske Demokratske unionističke partije, nakon što njeni konzervativci na prijevremenim izborima nisu osvojili dovoljno poslaničkih mjesta da sami formiraju vladu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top