Telenor prihodovao 13,8 miliona | Ekonomist

Telenor prihodovao 13,8 miliona

Telenor Crna Gora je na kraju prvog kvartala 2015. godine zadržao vodeću poziciju na tržišu, sa prihodima koji su u tom periodu iznosili 13,8 miliona eura, saopštili su iz te kompanije.

Iz Telenora kažu da ako se izuzmu promjene u cijenama interkonekcija, prihodi su porasli za 0,4%, u poređenju sa prvim kvartalom 2014.

„Cjelokupno ekonomsko i regulatorno okruženje u Crnoj Gori je u 2015. i dalje puno izazova, s tim što je na finansijske rezulate uticalo smanjenje domaćih cijena terminacije, krajem prethodne godine. Potrebe naših korisnika ostale su naš najznačajniji prioritet i mi smo nastavili sa ulaganjima. Neki od najnovijih primjera su otvaranje posljednje dvije od 15 novodizajniranih prodavnica u 13 crnogorskih gradova i završetakizgradnje najsavremenijih tehničkih prostorijau Podgorici”, saopštio je izvršni direktor Telenora Crna Gora, Majkl Malvebo.

U prvom kvartalu 2015.godine, Telenor Grupa izvještava o prihodima u iznosu od 30,2 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 7,6%. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije  (EBITDA) je, prije odbitka ostalih stavki, iznosio 10,6 milijardi norveških kruna, a EBITDA marža 35%, dok je novčani tok od poslovanja u ovom kvartalu iznosio 6 milijardi norveških kruna. Neto dobitak je iznosio 4,1 milijardu norveških kruna, što podrazumjeva zaradu po akciji od 2,70 norveških kruna .

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top