Tehnopolisu nagrada za razvoj preduzetništva | Ekonomist

Tehnopolisu nagrada za razvoj preduzetništva

Nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, donio je odluku da posebna nagrada i priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća” za 2018. godinu, pripadne Inovaciono-preduzetničkom centru Tehnopolis.

Komitet čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske.

– Čitav proces animiranja i predlaganja laureta trajao je 8 i po mjeseci, a u sedam kategorija nagrada od 162 predlagača pristiglo je 411 kandidatura iz sedam zemalja (Austrija, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Norveška, Slovenija i Srbija). Organizatori, autori i nosioci svih aktivnosti Projekta su: Međunarodni ekonomski forum Perspektive, Dubrovnik, Međunardoni klub laureata Stvaratelji za stoljeća Dubrovnik/Skoplje i Mreža mladih poduzetnika “4E – Ekonomija, energija, ekolgija, Europa 2050” Dubrovnik/Podgorica” – saopšteno je iz tog Investiciono-preduzetničkog centra.

Dodatno analizirajući rezultate rada Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis, a posebno imajući u vidu efektivnost i produktivnost u radu, Međunarodni komitet je, kako je saopšteno, donio odluku o dodjeli nagrade. Tehnopolis će se, kako je saopšteno, tako naći i u luksuzno opremljenoj monografiji koja će obuhvatiti sve dobitnike ovog priznanja od 2014. do danas.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” će, kkao su kazali iz Tehnopolisa, održaće se u Dubrovniku, hotelu Dubrovnik Palace od 22. do 24. marta 2019. godine, u prisustvu brojnih zvaničnika Republike Hrvatske, ministara iz zemalja iz kojih su laureati, pripadnika diplomatskog kora, preduzetnika, značajnijih medija i nevladinih organizacija iz srednje i jugoistočne Europe.

U isto vrijeme će, dodaju, biti održan i 6. Regionalni samit poduzetnika (RSP) srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih”, koji će biti prilika za susrete sa nagrađenim kako ove, tako i prethodnih godina i brojnim uglednim predstavnicima biznis i akademskog miljea.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top