TE „Pljevlja“ ostvrila rekordnu dnevnu proizvodnju | Ekonomist

TE „Pljevlja“ ostvrila rekordnu dnevnu proizvodnju

Termoelektrana „Pljevlja“ proizvela je juče 4.934,2 MWh električne energije na pragu elektrane, ostvarivši rekordnu dnevnu proizvodnju od početka rada pljevaljskog termo bloka 1982.godine.

Ovo je treći dnevni rekord termoelektrane tokom ovoga mjeseca, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Ovako dobar proizvodni rezultat potvrđuje izuzetnu pogonsku spremnost i pouzdanost termoelektrane, što je u prvom redu plod sistematski planiranih i stručno izvedenih remontnih radova na pljevaljskom agregatu, posljednjih nekoliko godina, ali i blagovremeno obezbijeđenih dovoljnih količina uglja zadovoljavajuće kalorijske vrijednosti“, saopšteno je iz EPCG.

Termoelektrana „Pljevlja“ juče je radila prosječnom snagom od 206,5 MW, odnosno 6,5 MW jačom snagom od planom predviđene, a prema riječima direktora, Luke Jovanovića, i danas je nastavljen izuzetan proizvodni trend što ukazuje na to da je termoelektrana spremna da, u zavisnosti od potreba elektroeneretskog sistema, i u narednom periodu bilježi maksimalne proizvodne rezultate.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top