Tarik Telaćević izvršni direktor Prve banke, Vladimir Bulatović se iz ZIRAAT vratio u Komercijalnu banku | Ekonomist

Tarik Telaćević izvršni direktor Prve banke, Vladimir Bulatović se iz ZIRAAT vratio u Komercijalnu banku

Nekadašnji izvršni direktor Hypo Alpe-Adria-Banke, Tarik Telaćević, nedavno je postavljen na mjesto Izvršnog direktora poslovnog područja upravljanja poslovnom mrežom Prve banke Crne Gore AD.

Tarik Telaćević je do prije dvije godine obavljao funkciju izvršnog direktora za komercijalne poslove u Hypo Alpe-Adria-Banci, koju odnedavno kontroliše konzorcijum koji čine američki investicioni fond Advent International i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Pored Telaćevića, izvršni direktori Prve banke Crne Gore su još i Darko Radunović (Glavni izvršni direktor), Milorad Pavlek (Izvršni dir. poslovnog područja upravljanja poslovnim odnosom sa klijentima) i Nataša Martinović (Izvršni dir. poslovnog područja upravljanja rizicima i podrška poslovanja).

ZIRAAT – KOMBANK transferi

Svega 4 mjeseca se na poziciji Izvršnog direktora u Ziraat banci AD zadržao Vladimir Bulatović, koji je na tu poziciju došao u julu mjesecu iz budvanske Komercijalne banke AD. Nedavno je Bulatović napustio Ziraat banku i ponovo se vratio na mjesto izvršnog direktora Komercijalne banke AD Budva.

Na upražnjeno mjesto izvršnog direktora Ziraat banke postavljen je Goran Bakić, koji je do skoro bio Direktor sektora operacija u ovoj banci. Inače, Bakić je takođe doskorašnji kadar budvanske Komercijalne banke, a ranije je radio i u Centralnoj banci Crne Gore. Pored Bakića, Glavni izvršni direktor Ziraat-a u Crnoj Gori je i dalje Mustafa Şenman.

Što se Komercijalne banke AD Budva tiče, nedavno je za Glavnog izvršnog direktora umjesto Vojke Tripković (koja je tu funkciju obavljala od februara mjeseca) postavljen Zvonko Peković, nekadašnji izvršni direktor za poslovanje sa stanovništvom i operativne funkcije. Pored Pekovića i Bulatovića, izvršni direktor  za finansije i računovodstvo i upravljanje rizicima  je Vesna Petrović.

Izvor: Bankar.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top