Taksisti ne smiju čekati stranke van stajališta

Sekretarijat za saobraćaj odbio je sugestiju Strukovnog sindikata taksista Crne Gore koji su tražili da se odlukom o taksi prevozu precizira da se taksi prevoznik može zaustaviti i izvan taksi stajališta do deset minuta, ako mu to uslovi saobraćaja dozvoljavaju, radi čekanja i preuzimanja stranke, piše Dan.

U izvještaju o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu odluke o taksi prevozu je naznačeno da je zakonom propisana kazna od 1.200 do 7.000 eura za pravno lice ako u vozilu kojim se obavlja javni prevoz u drumskom saobraćaju nema original izvoda licence koji se odnosi na to vozilo.

Takođe, odbijena je i sugestija Komunalne policije koja je tražila da se odlukom precizira kazna od 150 eura do 2.000 eura u slučaju da pravno lice obavlja taksi prevoz bez licence za auto taksi prevoz, ili ga obavlja bez originala izvoda licence u vozilo kojim se obavlja auto taksi prevoz, kao i ukoliko nudi usluge javnog prevoza putnika vozilom, suprotno odredbama odluke.

Sekretarijat je odbio i sugestiju Komunalne policije koja je predlagala da se odlukom precuzira da je zabranjeno nuđenje usluga javnog prevoza putnika.

– Predloženi termin “nuđenje” nije jasno pravno definisan, pa iz tih razloga ne može biti sadržan u odredbama odluke – odgovor je Sekretarijata za saobraćaj.

Sekretarijat je odbio sugestiju Strukovnog sindikata taksista Crne Gore koji je tražio da nadležni organ za poslove saobraćaja vrši dodjelu taksi mjesta na taksi stajalištu u skladu sa programom.

– Nacrtom definisane odredbe imaju za cilj da svi taksi prevoznici treba da obavljaju taksi prevoz pod jednakim uslovima, kako Zakon nalaže. Uvođenjem odredbe uspostavlja se regulativni sistem kojim nema diskriminacije i nelojalne konkurencije u ovoj djelatnosti. Iz tih razloga predložena sugestije je neprihvatljiva – ocijenili su.

Nije prihvaćena ni sugestija Halo taksija koji je ukazao da je potrebno donijeti odluku da svi koriste taksi stajališta.

– S tim u vezi, smatramo da predložena sugestija nije opravdana, jer preduzetnici koji su se opredijelili za obavljanje auto taksi prevoza kao mladi ljudi koji ostvaruju svoje pravo na rad, automatski se dovode u neravnopravan položaj u odnosu na taksi prevoznike kojima su ranije dodijeljene licence za obavljanje auto taksi prevoza – navode iz Sekretarijata.

Sekretarijat je djelimično prihvatio brojne sugestije koje su stigle, a tiču se korekcije cijena.

– Član odluke kojim se definišu minimalne i maksimalne cijene po zadatim tarifama, izmijenjen je u skladu sa većim brojem sugestija, a pojedine odgovaraju predloženim – piše u izvještaju Sekretarijata, a dodaje se i da je prihvaćen predlog da je taksi prevoznik dužan da izradi cjenovnik u skladu sa Pravilnikom o obrascu cjenovnika.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top