Taksa na gorivo pet centi

Ministarstvo finansija potvrdilo je će u narednom periodu predložiti plaćanje takse od pet centi po litru goriva za finansiranje gradnje autoputa Bar-Boljare. O tom vladinom prijedlogu će se izjasniti parlament.

“Ministarstvo finansija će u skladu sa programom ekonomskih reformi za Crnu Goru 2015-2017. godine i jesenjom analizom makroekonomskih kretanja i struktupnih reformi 2014, koje je usvojila Vlada, u narednom periodu pripremiti iredlog kojim će propisati plaćanje posebne naknade na promet naftnih derivata. Predlog će zagim razmatrati Skupština, i u zavisnosti od programa rada parlamenta, naplata takse počeće da se primjenjuje od dana usvajanja zakonskog propisa”, kazali su Danu iz Ministarstva finansija.

I dok je član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, nezavisni poslanik Mladen Bojanić, ocijenio je da je bilo očekivano da će na kraju kompletan trošak platiti građani, njegov kolega iz DF-a, Milutin Đukanović, rekao je da taj politički savez neće podržati prijedlog o uvođenju takse na gorivo.

 

Izvor: RTCG
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top