Swatch kreira OS za pametne satove i IoT | Ekonomist

Swatch kreira OS za pametne satove i IoT

O izlasku kompanije Swatch na tržište pametnih satova govori se godinama, a švajcarski proizvođač upravo je najavio da bi trebalo da kreira sopstveni operativni sistem.

Platforma, koja se u ovoj fazi razvija pod kodnim imenom Swiss OS, spoj je aktivnosti Swatcha i švajcarske istraživačko-tehnološke kompanije CSEM, a osmišljena je za pametne satove i druge uređaje povezane u koncept interneta stvari (Internet of Things) — IoT. Prema navodima koje je objavio EE Times, platforma koju je osmislio Swatch bi u nosivim uređajima trebalo da se pojavi naredne godine.

Švajcarski proizvođač ovim potezima ulazi u rivalstvo sa svjetskim gigantima i to najvećim u industriji, uključujući kompanije Apple, Google, Samsung, Garmin i Fitbit, koje imaju sopstvene operativne sisteme za nosive uređaje i IoT koncept.

Swiss OS fokusira se na zaštiti podataka, podršci za Bluetooth LE i druge napredne bežične tehnologije, manjim softverskim ažuriranjima u odnosu na konkurentske platforme, ultra niskoj potrošnji energije i vremenski što dužoj podršci.

Ekosistem takođe obuhvata i elemente koji uključuju integrisane sklopove za obradu i prenos podataka, kao i razvojne alatke.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top