Sve što treba da znate o Apple Watchu | Ekonomist

Sve što treba da znate o Apple Watchu

Napokon su poznati detalji o Apple Watchu. U prodaju kreće 24. aprila, a prednarudžbine 10. aprila. Cijene su od 349 do 17 000 dolara.

Postoje tri verzije Appleovog pametnog sata, a svaka dolazi u dvije veličine. Cijene zavise od ta dva parametra. Najjeftiniji model je Apple Watch Aport, koji ima aluminijumsko kućište. Početna cijena je 349 dolara za model s manjim ekranom, a 399 dolara za model s većim ekranom.

Slijedi Apple Watch model, napravljen od nerđajućeg čelika. Početna cijena za sat s manjim ekranom je 549 dolara, a s većim 599 dolara. Za ovaj model postoji najviše opcija kaiševa i cijena takođe zavisi od toga. U ovom cjenovnom rangu najskuplji model košta 1049 dolara.

Apple Watch Edition je naziv vrhunskog modela napravljenih od 18 karatnog zlata. Početna cijena je 10 hiljada dolara, a najskuplja verzija doseže cijenu od 17 hiljada dolara.

Mogućnosti

Najbitnija odlika Appleovih pametnih satova leži u činjenici da ne morate izvlačiti mobilni uređaj da biste provjerili notifikacije. Većina akcija svodi se na ‘kratke interakcije’ u trajanju od svega nekoliko sekundi, kao što je odgovaranje na poruke i slično. Da bi Apple Watch funkcionisao, morate imati iPhone 5 ili kasnije verzije, a sve instalacije vode se kroz Apple Watch aplikaciju na iPhoneu.

Apple tvrdi da baterija traje jedan dan bez punjenja, odnosno 18 sati ako je riječ o ‘normalnoj’ upotrebi. U suštini, Apple Watch ćete morati da punite svaku noć koristeći posebni magnetni konektor.

Osim odgovaranja na poruke i pozive, Apple Watch nudi i neke specifične načine komunikacije, kao što su crtanje po ekranu ili mjeriti otkjucaje srca, pa taj podatak dijeliti s vašim kontaktima. Ova opcija se zove ‘Digital Touch’.

Fitness opcije su takođe ugrađene u Apple Watch. Sat može da proizvede i nedjeljni fitness izvještaj koji vam daje sugestije o tome kako poboljšati kondiciju.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top