Sve ljepote Crne Gore: Tivat grad mjeseca na Lufthansinom sajtu

Na sajtu kompanije Lufthansa (www.lh-travelguide.com), Tivat je grad mjeseca. Avion kompanije Lufthansa je 13.aprila prvi put u istoriji sletio je u Crnu Goru. Prvi let je označio početak Lufthansine veze jednom sedmično između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj.

Na sajtu ove kompanijne, putnici mogu pročitati o istoriji Crne Gore, geografskom položaju, brojnim znamenitostima, šta treba obići, koje sve ljepote nude Crna Gora i Tivat, gdje gosti mogu probati najbolju hranu i mnogo toga još.

Nekoliko riječi o Tivtu na Lufthansinom sajtu…

U Bokokotorskom zalivu nalazi se grad Tivat. Ima oko 10.000 stanovnika i dom je jednom od dva crnogorska aerodroma (drugi je u glavnom gradu Podgorici). Najpoznatije tivatsko obilježje je Porto Montenegro – jedna od najluksuznijih marina na Mediteranu. Slikoviti istorijski centri susjednih gradova Budve i Kotora svjedoče o uticajima Venecije.

Posjetioci ovog regiona uživaju u kontrastu između Jadranskog mora i strmih, planinskih padina planine Orjen na zapadu i planine Lovćen na istoku. To čini Bokokotorski zaliv popularnom destinacijom za kupanje i jedrenje, kao i za posjetioce koji uživaju u planinarenju i trekingu.

_____________________________________________________________________________

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top