Suzavcem na penzionere KAP-a, Pajović ih zvao na razgovor (video) | Ekonomist

Suzavcem na penzionere KAP-a, Pajović ih zvao na razgovor (video)

Oko dvadesetak policajaca spriječilo je oko stotinjak bivših radnika KAP-a da uđu u Skupštinu.

Radnicima koje predvodi poslanik DF-a Janko Vučinić je ponuđeno da sa njim uđe jedan od predstavnika radnika. Oni su, međutim, tražili da to bude najmanje njih četvoro.

Vučinić je pozvao radnike, one koji to žele, da uđu sa njim nakon čega je došlo do sukoba s policijom.

Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Dupli kordon postavljenih policajaca ispred ulaza u Skupštinu bio je nedovoljan da zaustavi oko 100 bivših radnika KAP-a koji su krenuli ka Skupštini. Haos je prskanjem sprejom izazvao policajac u civilu, koji je stajao iza kordona i koji je pravolinijski prskao redom sve bivše radnike u prvom redu, koji su nadirali ka ulazu, ali i nekoliko svojih kolega, bez zaštitne opreme, koji su stajali krajnje desno u drugom redu kordona. Desetak bivših radnika Kombinata aluminijuma u stečaju i par policajaca lakše su povrijeđeni.


Situaciju je smirio šef parlamenta Darko Pajović koji ih je pozvao na desetominutni razgovor. Kod Pajovića je otišao, kako je prvobitno predloženo, samo jedan njihov predstavnik.

Bivši radnici Kombinata aluminijuma koji zahtijevaju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, najavili su veći stepen radikalizacije ukoliko Vlada ne riješi njihov problem. Oni su juče tokom dana šest časova blokirali dvije glavne raskrsnice u centru Podgorice.

Penzioneri KAP-a, koji su od kraja marta protestovali tražeći da im se isplate otpremnine shodno Zakonu o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, proteste su privremeno prekinuli krajem jula. Oni su proteste prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.


Izvor: Vijesti & CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top