Susret Duška Markovića i Husaina Sajvanija

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas predsjednika kompanije “Damac”, Husaina Sajvanija (Hussain Sajwani), koji je zainteresovan za gradnju hotelskih kompleksa najviše kategorije u Crnoj Gori.

“Marković je, upoznajući gosta sa ekonomskim i političkim prilikama u našoj zemlji, iznio niz činjenica u vezi sa konkurentnošću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je naša zemlja članstvom u NATO i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu”, navodi se u saopštenju.

Sajvani je, kako se dodaje, upoznao predsjednika Vlade sa poslovanjem kompanije “Damac” i “Damac Grupe” koja još od 2002. godine drži poziciju vodećeg graditelja u sektoru luksuznih nekretnina na tržištima Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanu i Omanu.

“Predsjednik Damaca je iskazao zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori i sastankom sa predsjednikom Vlade rekavši da je ozbiljno zainteresovan da u našoj zemlji gradi luksuzne hotelske komplekse sa pet i više zvjezdica”, kazali su iz kabineta premijera.

Marković je, kako su kazali, ocijenio da zainteresovanost ovako ozbiljnih investitora poput Damaca predstavlja veliko priznanje za Crnu Goru jer pokazuje povjerenje u naše reforme pri čemu je posebno naglasio povoljne mogućnosti investiranja u Sjeverni region.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top