Studenti kotorskog FTH posjetili Lušticu Bej | Ekonomist

Studenti kotorskog FTH posjetili Lušticu Bej

Grupa studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora predvođena prof. dr Nedom Krivokapić Donat obišla je projekat Luštica Bay koji se na tivatskom dijelu poluostrva Luštica ubrzano razvija kao novi grad na Jadranu. Prezentacija i obilazak kompleksa je nastavak saradnje koja je nedavno inicirana predstavljanjem slobodnih radnih mjesta u kompaniji Luštica Development  i hotelu Čedi Luštica Bay koje je za studente bilo organizovano na ovom i Fakultetu za pomorstvo.

– Detaljno upoznavanje sa projektom i obilazak kompleksa je ostavio veliki utisak na nas. S obzirom da će u planiranih sedam luksuznih hotela biti potreban značajan broj stručnjaka, ovo je sjajna prilika za turizmologe i stručnjake iz oblasti hotelijerstva da na najbolji način u praksi pokažu sve ono što su naučili tokom studija. Vrlo je važno i što smo svjesni da naši kadrovi moraju imati znanje više svjetskih jezika – istakla je profesorka Krivokapić-Donat.

Prema ocjeni studenata, Luštica Bay će upotpuniti turističku ponudu Crne Gore i otvoriti značajan broj radnih mjesta.

– Luštica Bay je pravi primjer kako jedno nerazvijeno područje može da se valorizuje u važan turistički resurs, i to uz posebnu pažnju prema zaštiti životne sredine. Master plan Luštice Bay je veoma impresivan. Posebno smo zahvalni predstavnicima kompanije na gostoprimstvu, kao i prof. Donat na čiju inicijativu je posjeta upriličena – smatraju studenti.

Ove godine Lušticu Bay očekuje otvaranje marine sa 176 vezova, prvog hotela u kompleksu i marina naselja, te novi poduhvat, početak radova na izgradnji novog naselja, Luštica Bay Central, planiranog kao administratvino, komercijalno i uopšte gradsko jezgro čitave Luštice Bay. Kompanija je u prethodnom periodu organizovala „Dane zapošljavanja“ u više crnogorskih opština budući da je bilo oglašeno više od 100 slobodnih radnih mjesta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top