Stranci bi da "valorizuju" crnogorske aerodrome | Ekonomist

Stranci bi da “valorizuju” crnogorske aerodrome

Više kompanija iz različitih zemalja trenutno je zainteresovano za valorizaciju crnogorskih aerodroma, a do sada je razgovarano sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE, Azerbejdžana, Kanade, Turske, Kine, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

On je u intervjuu za Dnevne Novine kazao da će aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizacije aerodroma biti dostupni javnosti, što će, kako smatra, otkriti sve zlonamjerne spekulacije i potvrditi istinitost i dobru namjeru Vlade u ovom postupku.

“U ovom trenutku mogu da kažem da postoji više zainteresovanih kompanija iz različitih zemalja koje su pokazale interesovanje za naše dalje planove kada je u pitanju vazdušni saobraćaj. Do sada sam imao prilike da razgovaram kako sa zainteresovanim kompanijama iz UAE, tako i iz Azerbejdžana, Kanade, Turske, Kine… Stekao sam utisak da je Crna Gora prepoznata kao turistička destinacija koja će tek razvijati svoje kapacitete, pa su tako i velike kompanije prepoznale trenutak u kome je investiranje u saobraćajnu infrastrukturu finansijski održiv projekat”, rekao je Nurković.

On je saopštio da iz razgovora sa potencijalnim investitorima dolazimo do novih ideja, koje će biti inkorporirane u buduću tendersku dokumentaciju, kao uslovi za dobijanje koncesije, a čijom realizacijom će se povećati benefiti, za gradjane, državu, turističku i druge privredne grane, a naravno i za zaposlene u aerodromima.

“Dakle, niko ne razgovara sa kompanijama da bi neku od njih favorizovao, ili odabrao mimo tenderske procedure, jer je i laiku jasno da to nije moguće na taj način realizovati, već su to obične spekulacije i otpori raznih lobija, interesnih grupa i zlonamjerne i tendenciozne opozicije. Planirane aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizacije aerodroma biće dostupni javnosti, što će otkriti sve zlonamjerne spekulacije, koje sam prethodno pomenuo, a potvrditi istinitost i dobru namjeru Vlade u ovom postupku”, rekao je Nurković.


 

Izvor: DN

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top