Stižu li milijarde čak sa Nepala?

Kompanija CG Corp Global zainteresovana je za investicije u Crnu Goru, prvenstveno u hotelijerstvu, saopšteno je nakon sastanka premijera Duška Markovića i vlasnika te kompanije Binoda Čodrija.

Iz Vlade su rekli da je Marković na sastanku izrazio zadovoljstvo interesovanjem vlasnika CG Corp Global, konglomerata sa više od stotinu kompanija, 76 brendova i oko deset hiljada zaposlenih, za Crnu Goru.

“On je upoznao Čodrija sa uspješnom ekonomskom politikom Vlade, političkim i ekonomskim prioritetima i sa povoljnim investicionim ambijentom i poslovnim stimulansima koje je Crna Gora obezbijedila investitorima”, navodi se u saopštenju.

Čodri je, kako se dodaje, iskazao konkretna interesovanja za određene projekte prvenstveno za investicije u hotelijerstvu.

“Vlasnik kompanije koja drži luksuzne hotele i rizorte, među ostalim, na Maldivima, u Baliju, Šri Lanci i Njujorku i koja je zastupljena na 96 destinacija u 17 država, posebno je zainteresovan da u Crnoj Gori otviri luksuzni welness i spa centar”, saopšteno je iz Vlade.

Čodri je ocijenio je da je poslovni ambijent u Crnoj Gori atraktivan i rekao da je njegov utisak o razvojnim prilikama države veoma povoljan.

Iz Vlade su naveli da je Čodri prvi Nepalac, koji je od 2013. godine na Forbsovoj listi milijardera, sa procijenjenim bogatsvom od 1,4 milijardi USD u 2015. godini.

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor kompanije CG Foods Europe koju je CG Corp Global otvorila za evropsko trižšte, Vipin Pangeni, biznismen koji je nedavno kupio Industriju motora i traktora u Srbiji Kamal Ahuđa i predstavnik PricewaterhouseCoopersa – kompanije koja je u partnerstvu sa CG Corp Global i bivši crnogorski premijer Igor Lukšić.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top