Stiže novi-stari iPhone? | Ekonomist

Stiže novi-stari iPhone?

Svjetski mediji prenose da bi Apple trebalo da lansira poboljšanu verziju jeftinijeg modela popularnog telefona u narednim mjesecima.

Ako je vjerovati izvještaju objavljenom na sajtu China Economic News Service, kompanija Apple planira da pusti u proizvodnju novu verziju iPhone SE naredne godine.

CENS pojašnjava da bi do toga moglo da dođe u  prvom kvartalu 2018. godine. Prvi iPhone SE pušten je u prodaju u martu 2016. godine.

Novi telefon vjerovatno neće pratiti šablon prethodnih generacija, koje se, već tradicionalno, poboljšavaju svake godine.

Iako prethodni iPhone SE košta 399 dolara, a nema česta ažuriranja, kompanija Apple je istakla da je posvećena tome da nudi manji, jeftiniji model, koji je veoma važan na tržištu, kakvo je na primjer indijsko.

SE je zamišljen kao pristupačnija verzija popularnog telefona, sa dobrim karakteristikama. Pretpostavlja se da će novi iPhone SE poboljšati procesor, sa trenutnog A9, na noviji A10, koji ima i iPhone 7.

Izvor: N1

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top