Stiže novi Facebook Messenger

Na prvom danu F8 konferencije iz Facebooka su najavili velike novosti – izgleda da će popularni Messenger uskoro izgledati potpuno drugačije.

Facebook Messenger je druga najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka u svijetu, odmah iza WhatsAppa, takođe Facebookove aplikacije.

No, dok je WhatsApp ostao relativno čistog i minimalanog dizajna, Messengerove funkcije su ga toliko zatrpale da je postao pomalo zamoran i neprimamljiv.

Čini se kako je Facebook to shvatio i sada pokušava ukloniti nered s novim dizajnom, koji je predstavio juče na svojoj konferenciji F8 u Kaliforniji. Na osnovu prvih prikaza, nova je aplikacija srezana sa mnoštva dugmića i kartica na samo tri odjeljka, a na vrhu popisa stoje dugmad za fotoaparat i pozive.

Jedna od najvećih promjena je smanjenje opcija sa šest na četiri, ali zapravo se ne uklanjaju nikakve funkcije, što znači da su neke vjerovatno kombinovane s drugima. Takođe uvode noćni način rada i nove chat mjehuriće, što čini Messenger malo više poput Skypea.

F8 2018 Day 1 Keynote

Hear from Mark Zuckerberg and other Facebook leaders on Facebook's latest technology and innovation.

Geplaatst door Facebook for Developers op dinsdag 1 mei 2018

Iz kompanije su poručili da će i nova aplikacija biti brža. Facebook još nije tačno odredio kada će stići, ali Zuckerberg je rekao ‘vrlo, vrlo brzo’, prenosi The Next Web.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top