Stigao zahtjev za kupovinu Invest banke | Ekonomist

Stigao zahtjev za kupovinu Invest banke

U Centralnu banku je, kako saznaje Pobjeda, stigao zahtjev za kupovinu Invest banke Montenegro, vlasništvo Duška Kneževića. Ko je zainteresovan za ovu banku nijesmo uspjeli da saznamo, ali je izvjesno da se čeka odluka Centralne banke.

Iz Centralne banke Pobjedi su potvrdili da su dobili zahtjev, ali nijesu htjeli da saopšte o kojoj se banci i investitoru radi.

“Svakako, postoji aktuelno zvanično interesovanje za sticanje kvalifikovanog učešća u jednoj od banaka koja posluje u Crnoj Gori. Međutim, ne možemo dati više informacija u ovoj fazi odlučivanja po zahtjevu. Razlog je uvažavanje načela ekonomičnosti i efikasnosti postupka i načela utvrđivanja istine – koje prepoznaje Zakon o upravnom postupku, kao i obaveza Centralne banke koja teži ka ostvarenju bazičnog instituta upravnog postupka u smislu pravilnog i potpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Razlog je i naša dužnost da vodimo računa o uspješnosti i kvalitetu ostvarivanja i zaštite prava i pravnih interesa učesnika u postupku”, objasnili su iz Centralne banke razloge zbog kojih ne mogu da saopšte o kojoj se banci radi.

IBM je zaključno sa septembrom prošle godine, što je posljednji izvještaj na sajtu CBCG, bila u minusu 356.000 eura. Od kamata je zaradila 437 hiljada eura, a od naknada i provizija 31.000 eura. Uskoro bi trebalo da budu saopšteni rezultati poslovanja banaka na kraju prošle godine.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top