Startuje sezonska avio linija Niš – Tivat

Letom aviona kompanije Air Serbia od Niša do Nirnberga juče su zvanično otpočeli letovi na linijama od javnog značaja sa Aerodroma Konstantin Veliki do 12 destinacija u Evropi, među kojima je i Tivat.

U pitanju su sezonske linije koje će trajati do 4. avgusta, a na listi su i Bolonja, Geteborg, Frankfurt, Hanover, Budimpešta, Karlsrue, Fridrishafen, Ljubljana, Rim i Salcburg.

Niški aerodrom imaće nakon 4. avgusta ukupno 22 avione linije, odnosno pet do osam sletanja i poletanja dnevno.

U Javnom preduzeću “Aerodrom Niš” kazali su da je interesovanje putnika za letove veliko i da se za pojedine destinacije, poput Tivta, traži karta više.

U tom preduzeću su istakli i da su spremni da opsluže značajno veći broj aviona i putnika od dosadašnjeg, prenose beogradski mediji.

Za letove na linijama od javnog značaja Air Serbia će ove i naredne dve godine dobiti na ime subvencija iz državnog budžeta ukupno 15 miliona eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top