Startup kompanija nestala preko noći | Ekonomist

Startup kompanija nestala preko noći

Usred noći, sa računa jedne startup kompanije nestalo je 5,5 miliona dolara, a svih 400 zaposlenih dobilo je otkaz bez upozorenja.

Kompanija je izbrisala svoje naloge sa društvenih mreža Facebook, Twiter, kao i stranice na Google-u. Na zvaničnoj stranici kompanije stoji obaveštenje da su sve operacije zaustavljene.

Sat poslije ponoći američka virtuelna startap kompanija Zirtual poslala je mejl svim svojim radnicima da je kompanija prestala sa radom i da otkaz stupa na snagu odmah.

Predstavnici kompanije nisu bili dostupni za komentar, a radnici kažu da prethodnih dana nije bilo nikavih upozorenja da bi do ovoga moglo da dođe.

13 sati prije nego što je nestala kompanija je radila uobičajeno.

“Biznis insajder” navodi da je kompanija ipak pokazivala znakove usporavanja prethodnih nedjelja, ali se to pripisivalo ljetnjim odmorima.

Slična situacija dogodila se prošle godine u Srbiji kada je, bez upozorenja, beogradska filijala švajcarske IT kompanije Drey otpustila 60 svojih zaposlenih od kojih su većina bili programeri. Otkaz im je stigao takođe mailom.

Izvor: b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top