Starbaks: Poklon kartica za Dan majki | Ekonomist

Starbaks: Poklon kartica za Dan majki

Ništa ne govori “Volim te mama” kao poklon kartica za koju ste platili 200 dolara, a na kojoj je svega 50 dolara, kakve je ponudio Starbaks.

Povodom predstojećeg praznika Dan majki, koji se u SAD obilježava 10. maja ove godine, Starbaks se dosjetio da ponudi luksuzan poklon i reklo bi se, u nesrazmjernom iznosu, malu vrijednost na samoj kartici. Naime, za uživanje u kafi od svega 50 dolara kupci moraju izdvojiti četiri puta više kako bi svojim majkama poklonili karticu od nerđajućeg čelika sa laserskim ugraviranim cvjetnim detaljima i satenskom završnicom.  Cijena je mnogo veća zbog ugraviranih cvjetnih aranžmana, a takođe i zbog toga što dolazi u odgovarajućoj poklon kutiji. Kartica se može naknadnlo dopuniti.

Na raposlaganju je samo 1.500 kartica i prodaju se isključivo preko interneta. Takođe, postoji granica da jedan kupac može da kupi samo jednu karticu.

Ovo nije prvi put da ovaj “kafe gigant” nudi specijalno dizajnirane kartice koje koštaju više od jednog dolara koji se ubacuje na karticu. Starbaks je takođe ponudio karticu sa 50 dolara za iznos od 200 dolara za praznike u 2014. godini. Ova kartica je stizala u crvenoj torbici umjesto u kutiji, a razlika je ta što je ova bila napravljena od srebra.

Ove kartice bile su rasprodate, ali neki kupci nisu bili zadovoljni, jer bar kod na poleđini nije mogao da se skenira prilikom kupovine.

U 2013. godini Starbaks je imao zlatnu karticu koja je izrađena u ograničenom broju primjeraka, a koja je koštala 450 dolara. Ova kartica je sadržala 400 dolara koji su mogli da se potroše u Starbaksu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top