Šta nas novo očekuje na najpopularnijoj društvenoj mreži

Šta nas novo očekuje na najpopularnijoj društvenoj mreži

Tokom svoje konferencije Facebook F8, održane u San Francisku, Mark Zuckerberg i ostatak prisutnih predstavili su javnosti cijeli niz novosti koje ćemo na najvećoj društvenoj mreži uskoro koristiti.

Facebook poruke

Vjerovatno najveća novost predstavljena na konferenciji je unapređenje sistema poruka u sklopu Facebook Messengera. Facebook je odlučio ‘otvoriti’ platformu poruka programerima, te im je omogućio da u sistemu poruka ugrade  ‘spoljne’ aplikacije. Prevedeno, bilo koja aplikacija odsad će moći sadržati povezivanje na Facebook Messenger što će pak omogućiti korisnicima da u ovoj platformi komunikacije koriste gif animacije, video snimke, elemente drugih aplikacija te sva druga silna čudesa.

Promjene u video komponentama

Baš kao što je to moguće s video isječcima drugih web servisa svi vlasnici web odradišta uskoro će moći ugrađivati video zapise objavljene na društvenoj mreži na svojim stranicama, što nam dosad nije bilo omogućeno.

Promene u sistemu komentarisanja

Vlasnici web stranica koji na svojim entitetima koriste Facebookov sistem komentarisanja od sada neće muku mučiti kako bi ‘ujedinili’ one u objavama na društvenoj mreži i na svojim web odredištima. Sada bi komentari u ovim slučajevima trebali biti unificirani.

Analitika za aplikacije

Programeri koji razvijaju Facebook aplikacije moći će da pristupe novoj komponenti – Analytics for Apps, alatu koji će im pružiti detaljan uvid u podatke o korisnicima koji koriste njihove aplikacije.

Facebook F8 tradicionalna je konferencija društvene mreže namijenjena programerima, dizajnerima i developerima svih vrsta.

Izvor: N1, Tportal

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top