Srpski "Ikarbus" interesnatan stranim investitorima | Ekonomist

Srpski “Ikarbus” interesnatan stranim investitorima

Najveća srpska fabrika autobusa, zemunski “Ikarbus”, osvajanjem novih tehnologija i proizvodnjom najsavremenijih autobusa na šasijama “Mercedesa” i MAN-a, uspio je da “pregura” dugotrajni i bolan proces restrukturiranja, pa sada sa mnogo više optimizma oko 300 zaposlenih čeka nove bolje dane. Njihove pogone obilaze predstavnici stranih preduzeća, a najozbiljniji “igrači” su kompanije iz Kine i Poljske. Zato svi u “Ikarbusu” očekuju da do kraja godine “padne” i ponuda za preuzimanje većinskog paketa akcija.

“Dvije velike kompanije iz Kine i jedna iz Poljske su za sada najozbiljniji kandidati koji bi htjeli da preuzmu preduzeće i da, uz zadržavanje trenutnog proizvodnog programa, pokrenu i proizvodnju električnih autobusa”, kaže generalni direktor “Ikarbusa” Aleksandar Vićentić.

Trenutno se završava 30 globnih autobusa za potrebe GSP “Beograd”, kojem je do sada, samo u ovoj godini, isporučeno 10 savremnenih gradskih niskopodnih autobusa. Dobro se prodaje i čuveni “Ikarbusov” gradski autobus sa “Mercedesovim” motorom i šasijom. Komšije su posebno ponosne na najnoviji međugradski autobus koji je napravljen na šasiji “Mercedesa” sa “euro 6” motorom, koji je već našao prvog kupca. Pred “Ikarbusom” su dva velika posla.


 

Izvor: Novosti

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top