Srbija se digitalizuje uz pomoć Rusije | Ekonomist

Srbija se digitalizuje uz pomoć Rusije

Ministar za inovacije i tehnologiju u Vladi Srbije, Nenad Popović najavio je potpisivanje Memoranduma za saradnju srpskih IT i tehnoloških kompanija i instituta sa ruskim.

Popović se sastao u Moskvi sa ruskim ministrom za veze i masovne komunikacije Nikolajem Nikiforovim, a razgovarali su o saradnji dvije zemlje u oblasti digitalne ekonomije, inovacija i tehnološkog razvoja. Popović je nakon sastanka sa ruskim kolegom istakao da je ogroman potencijal ekonomske saradnje izmedju Srbije i Rusije, a posebno potencijal koji je sada neiskorišćen, u saradnji u oblasti inovacionih tehnologija i nauci.

“Dogovorili smo se da ćemo u narednom periodu potpisati Memorandum o saradnji koji će biti platforma za svu moguću saradnju koju mogu da ostvaruju i naše mlade IT komanije i sve tehnološke kompanije, naučno istraživački instituti i akademska zajednica pogotovo u formi koja bi omogućila razmjenu iskustava, kadrova, obuke, obrazovanja…” rekao je ministar Popović.

Ministar je naznačio i da je prenio poruku rukovodstva Srbije i zahvalnost Rusiji i predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu za vrlo principijalan stav po pitanju Kosova i Metohije i dodao da je politička saradnja na najvišem mogućem nivou i da je siguran da će i u budućnosti biti nastavljena.


 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top