Srbija: Otvaranje robne kuće IKEA u četvrtak | Ekonomist

Srbija: Otvaranje robne kuće IKEA u četvrtak

Robna kuća Ikea u Beogradu, koja zapošljava 330 radnika, biće otvorena u četvrtak, 10. avgusta u 10 časova, najavio je danas regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

“U Srbiji imamo 416 zaposlenih. U Beogradu je regionalna kancelarija za jugoistočnu Evropu – Rumunija, Hrvatska, Srbija i Slovenija”, rekao je Lalić je za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da 86 kolega rade na pitanjima regionalnog razvoja regionalnih robnih kuća, kao i na pitanjima prodaje u regionu.

“Mi želimo da kupcima ponudimo ne samo prodajne mogućnosti, već da u Srbiji proizvodimo i izvozimo. Važno je da proizvođači koji će raditi proizvodiće za cijeli svijet odnosno za sve Ikeine robne kuće kojih ima više od 400”, rekao je Lalić.

Istakao je da se planira širenje aktivnosti dodajući da se do kraja godine očekuje interna odluka o tome da li će pored robne kuće kod Bubanj potoka biti izgrađen i trgovački centar.

“To bi bila dodatna investicija”, rekao je on i dodao da bi se taj centar prostirao na 40.000 kvadratnih metara pored Ikee i zaposlio bi 400 radnika.

Ikea je švedski proizvođač namještaja i sitnog pokućstva, a investicija u Srbiji vrijedna je oko 70 miliona evra.

Izgradnja prve Ikeine robne kuće u Srbiji počela je u aprilu 2016. godine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top