Srbija kupuje 11 odsto elektromreže Crne Gore? | Ekonomist

Srbija kupuje 11 odsto elektromreže Crne Gore?

Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je Srbija kupila 11 odsto elektromreže Crne Gore. Međutim, iz Crnogorsog elektroprenosnog sistema su na to kazali da prvi put čuju za prodaju Srbiji, jer kako su naveli nije bilo priče ni na nivou ideje.

Vučić je u intervjuu za Radio-televiziju Srbije kazao da je, u okviru mjera ekonomskog oporavka planirano jačanje pozicija Srbije u regionu.

“Kupili smo dio elektromreže Crne Gore i planiramo da kupimo dio akcija Elektroprivrede Republike Srpske. Što se tiče Crne Gore, za početak je to 11 odsto, a kasnije su moguće i veće investicije”, kazao je Vučić RTS-u, što su prenijeli i mediji u Crnoj Gori.

On je još u aprilu najavio da Srbija analizira koliko bi ovaj potez bio zaista dobar. Vučić je tada izjavio da Srbija ima posebne planove za svoju Elektroprivredu.

Sinoć su iz CGES-a, gdje jе partner Vladi italijanska Тerna , rekli da рrvi put čuju za prodaju Srbiji, jer priče o tome nije bilo, kako su naveli ni na nivou ideje, pišu današnje Viejsti.

“‘Ni italijanska Terna ne bi mogla pregovarati о prodaji dijela svog paketa od 22 odsto akcija bez znanја partnera, odnosno države koja ima 55 odsto akcija”, rekli su iz CGES-a.

Oni kažu da znaju da је bilo interesovanja za paket akcija u ЕРСG-u, koji posjeduje italijanski А2А. Dogovoreno је da А2А zasad ostaju u Elektroprivredi.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top