Spremamo tender za Željezaru, Kinezi najozbiljniji | Ekonomist

Spremamo tender za Željezaru, Kinezi najozbiljniji

Tender za Željezaru Smederevo mogao bi da bude objavljen u februaru 2016., a trenutno je ponuda kineskog “Hibisa” najozbiljnija, kaže ministar Željko Sertić.

Ministar privrede je dodao da tokom decembra “ekipe već rade, da treba da stigne kompletan investicioni program i do kraja pripremljen biznis plan”.

U januaru bi, dodao je, trebalo da se završe sve druge pregovaračke stvari, broj zaposlenih, razgovor sa sindikatima i menadžmentom.

“Mislim da negdje u februaru možemo da objavimo tender. Tender mora da bude javan, svako može da se javi, ali mi trenutno nemamo ozbiljniju ponudu nego što je kineska kompanija Hibis”, rekao je Sertić za TV Pink i podsetio da je prilikom posjete delegacije Srbije Kini potpisan memorandum, kojim su predviđeni ti rokovi.

Ministar je rekao da je optimista kada je riječ o tom strateškom partnerstvu, objasnivši da je to razlog za optimizam, ako takvu viziju događaja potvrde i kineski predsjednik Si Đinping i premijer Li Kećijang.

“Imamo razloga da budemo optimisti s obzirom na pregovore, podatke i sve što smo čuli u Kini. Nemojte zaboraviti da je Kina zemlja pod snažnim političkim vodjstvom, pa ako vam takvu viziju dogadjaja potvrde i premijer i predsjednik Kine onda možete biti optimisti i vjerovati na riječ tim ljudima”, rekao je Sertić.

IZVOR: TANJUG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top