Sporni softver VW-a u osam miliona vozila u EU

Volkswagen je priznao da je u Evropskoj uniji osam miliona vozila opremljeno spornim softverom, piše dnevnik ‘Handelsblatt’.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen priznao je da je u Evropskoj uniji osam miliona vozila opremljeno spornim softverom koji može očitavati pogrešne podatke o emisiji štetnih gasova, piše njemački dnevnik Handelsblatt, pozivajući se na pismo koje je proizvođač poslao poslanicima.

Dnevnik piše da se u pismu datiranom na 2. oktobar, koje su potpisali bivši PR Vlade i trenutni lobista Volkswagena Thomas Steg, navodi da su sporni softveri u vozilima s motorima od 1,2, zatim 1,6 i dva litra.

Autori pisma se izvinjavaju zbog greške nekoliko pojedinaca i obećavaju da će u potpunosti razjasniti sporno pitanje, prenosi Srna.

Kompanija pod pritiskom

PR Volkswagena rekao je da mu nije poznato ništa u vezi s pismom i da ga ne može komentarisati.

Volkswagen je pod velikim pritiskom i pokušava izaći iz najveće poslovne krize u svojoj 78-godišnjoj istoriji.

Do sada je bilo poznato da je Volkswagen saopštio da je spornim softverom opremljeno do 11 miliona vozila na dizelski pogon širom svijeta, uključujući i 2,8 miliona auta u Njemačkoj.

Izvor: aljazeera

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top