Spajanje rudnika i TE dobar potez | Ekonomist

Spajanje rudnika i TE dobar potez

Najavljeno spajanje pljevaljskog Rudnika uglja i Termoelektrane i formiranje jedne jake kompanije, dobar je potez od koga će koristi imati svi, a najviše crnogorski energetski sektor, smatraju stručnjaci.

Isti smatra i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

“Ono što može biti velika prednost ovog procesa je konsolidacija energetskog sektora. Potpuno je prirodno da Rudnik uglja, koji su neraskidivo poslovno vezani budu jedna kompanija. Prednost spajanja je i to što će Rudnik uglja imati investicionu i finansijsku stabilnost”, navodi Sekulić.

Slično razmišlja i izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić, koji smatra da su Rudnik i Elektroprivreda Crne Gore dva veoma integrisana sistema.

“Spajanjem ta dva kolektiva dodatno će se stabilizovati energetski sistem Crne Gore”, kazao je Popadić za Radio Crne Gore.

To je nešto što se, kako je rekao, desilo svuda u regionu i Evropi, gdje su Termoelektrane i rudnici koji su ih snabdijevali ugljem spojeni.

Podsjetimo, skupština akcionara Elektroprivrede odlučila je da otkupi akcije Rudnika uglja po cieni od 6,4 eura po akciji, čime će se steći uslovi za spajanje Termoelektrane i Rudnika uglja.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top