South Park: Phone Destroyer upravo stigao na Android i iOS

Da se #gejmingvikend ne odnosi samo na konzole i računare potvrdili smo nekim ranijim tekstovima, u kojima je bilo riječi o mobilnim igrama, a ovoga puta to možemo reći i za najavu South Parka.

Ne, ne tražite ih na svojoj kablovskoj televiziji, streamu ili torrentima, jer omiljeni autentični likovi sada dolaze na naše smartfone — i Android i iOS, a sve to u igri South Park: Phone Destroyer.

Igra je besplatna za preuzimanje, no ono što će uslijediti kao posebna poruka prilikom instaliranja je obavještenje o da postoje in-app purchases, odnosno da neke dodatke sadržaju neće biti moguće imati bez posebne doplate.

Kompanija Ubisoft je još u junu ove godine na konferenciji E3 najavila da radi na kreiranju ove igre, no tada nije bilo mnogo informacija, a upravo su, naglasivši partnerstvo sa kompanijom Digital Studios najavili da je igra dostupna širom svijeta u App Storeu i Google Play prodavnici.

Igra je postavljena u autentični South Park univerzum i donosi izuzetno sjajno RPG iskustvo na mobilnoj platformi. South Park: Phone Destroyer premošćuje nekoliko praznina igre kombinovanjem borbe u realnom vremenu sa tradicionalnim sakupljanjem karata.

U pitanju je borbena igra zasnovana na kartama u kojoj igrači pozivaju likove South Parka. Ubisoft je igru bazirao na mikrotransakcijama, upozorivši na dalja plaćanja. Za ovoliko igranja koliko smo imali priliku da testiramo igru nije se pojavila ta opcija, no pitanje je kada će nam neki nivo ili dodaci postati nedostupni i kada će nam biti novac da bismo nastavili dalje. Do tada možete primati Kartmanove pozive u kojima će govoriti šta da, kao New Kid čiji pol i izgled birate, radite u borbi u kojoj se borite na strani kauboja protiv Indijanaca.

Igra sadrži više od 80 različitih vrsta karata koje omogućavaju dodatne nove opcije. Pored toga omogućen je i multiplayer režim igre u realnom vremenu, u koji je uključeno mnoštvo dodatnih strategija potrebnih da bi se porazili protivnici, a svaka pobjeda nad njima donosi otključavanje novih karata.

Plaćanja unutar aplikacije variraju od 2.99 do 69.99 dolara, a u Ubisoftu ističu da je na igraču da odabere da li će to i učiniti, jer do svega mogu doći i bez bilo kakvog plaćanja, ali znatno sporije nego ukoliko se odluče da za nešto izdvoje novac.

Ana Nives Radovic
Ana Nives Radovic
The very first Montenegrin fintech author, financial analyst and author of "Dividing by Zero" scientific project.

Komentariši

Top