Soros našao novi način da "napravi pare" | Ekonomist

Soros našao novi način da “napravi pare”

Investitor Džordž Soros našao je novi način za zaradu – ulaže u kontroverzno tržište naplate odštete iz sudskih sporova.

Njegov fond nudi investicione portfelje iz sudskih sporova u Americi. Kako se navodi, finansiraće kompaniju pod imenom Mighty Group, koja će davati akcije onima koji podnesu tužbu pred sudom u zamjenu za nagodbu.

Pretpostavlja se da će za pravna potraživanja koja su na primjer vezana za saobraćajne nesreće ili povrede na radu, davati 2.000 dolara u zamjenu za poravnanje.

Fond je već naišao na kritike da će se zbog ove cifre mnogi odlučiti da tuže i bez osnova. Međutim, zagovornici ovakvih ideja i kompanije koje se bave sličnim poslom tvrde da samo pomažu žrtvama da dobiju odgovarajuću nadoknadu. Ako tužilac gubi, nije obavezan da povrati avans.

“Ove finansijske kompanije dozvoljavaju ljudima koji su povrijeđeni u nekoj nesreći ili oštećeni da to iskoriste i naplate na način koji je upitan”, izjavio je jedan bankar.


 

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top