Šojble: Ne isključujem bankrot Grka | Ekonomist

Šojble: Ne isključujem bankrot Grka

Njemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da ne može kategorično da odbaci bankrot Grčke u vrijeme pregovora te zemlje sa međunarodnim kreditorima.

 Na pitanje novinara američkog Volstrit džornala i francuskog lista Eko da li može da ponovi tvrdnju iz 2012. da Grčka neće bankrotirati, Šojble je rekao: “Morao bih dobro da razmislim prije nego što tako nešto ponovim u sadašnjoj situaciji”, prenosi agencija Frans pres.

Vlada premijera Aleksisa Ciprasa već mjesecima pregovara sa kreditorima koji zahtijevaju opsežne reforme tržišta rada i penzionog sistema u zamjenu za isplatu posljednje tranše kredita pomoći u vrijednosti 7,2 milijarde evra, koja je Atini prijeko potrebna.

Šojble, “šampion” teških reformi i stroge štednje, odbacio je ideju trećeg paketa pomoći za Grčku prije nego što tekući program bude okončan, piše Volstrit džornal.

 

Izvor: Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top