Société Générale kupuje Komercijalnu banku? | Ekonomist

Société Générale kupuje Komercijalnu banku?

Société Générale banka zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke, posljednje velike banke u Srbiji koja je u većinskom državnom vlasništvu.

Izvor lista Blic lista navodi da je ta banka dugo prisutna u Srbiji, da u više od 100 ekspozitura zapošljava 1.300 ljudi, da se pokazala kao veoma ozbiljna i fer banka, da je njen sljedeći potez širenje, a da je Komercijalna banka top menadžerima i te kako u fokusu.

Njihov stav je da jednoj ovakvoj ozbiljnoj banci treba mnogo šira mreža klijenata, a Komercijalna banka ima čak 90.000 pravnih klijenata, plus desetine hiljada fizičkih lica“, navodi isti izvor.

Predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker izjavio je krajem prošle godine da banka u 2016. godinu ulazi s ambiciozinim planovima, kako bi se dovela u „top formu“ i što bolje pripremila za privatizaciju, koja je očekuje u 2017. godini.

Izvor: Bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top