SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO OTVORILA SVOJ PROSTOR ZA UMJETNOST - Ekonomist

Societe Generale banka Montenegro otvorila svoj prostor za umjetnost

Artist Milena Zivkovic (1)Izložbom radova umjetnice Milene Živković Societe Generale banka Montenegro otvorila je danas svoj „Prostor za umjetnost“ u Upravnoj zgradi Banke. Prva od ukupno tri izložbe je dio projekta podrške mladim umjetnicima kojima se Banka pridružuje akcijama Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale grupe.

Vrijeme građanske solidarnosti (Citizen Commitement Time) je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi. Ove godine, solidarne aktivnosti su fokusirane na obrazovanje i inkluziju kroz podršku sportskih i kulturnih aktivnosti.

Projekat „Prostor za umjetnost“ je namijenjen mladim likovnim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu.

Tri izložbe slika tokom ljetnjih mjeseci su ujedno i poziv  mladim umjetnicima da iskoriste prostor i predstave svoje radove.

Banka će nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

Milena Živković, umjetnica je koja je otvorila svojim radovima ovaj projekat. Predstavlja se sa ciklusom slika “PROSTOR”, tehnika kolaž, akrilik na platnu.

Diplomirala je u klasi profesorice Anke Burić i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti(FLU) na Cetinju. Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu, član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, jedan od osnivača „Žižo“ mural studia, prvi mural studio u Crnoj Gori. Dobitnica je  godišnje Nagrade za grafiku FLU Cetinje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top