Sloveniji 100 miliona evra za zapošljavanje mladih | Ekonomist

Sloveniji 100 miliona evra za zapošljavanje mladih

Evropska investiciona banka (EIB) i slovenačka banka SKB potpisale su sporazum o dugoročnom kreditu vrijednom 100 miliona evra, u cilju borbe sa nezaposlenošću među mladima, kroz finansiranje projekata malih i srednjih preduzeća.

Kredit će biti isplaćen u dvije tranše od po 50 miliona, a obije finansijske institucije uvjerene su u sposobnost slovenačke privrede da pokrene kvalitetne investicione projekte.

Kroz injekciju novih sredstava, cilj je da se podstakne ekonomski rast i razvoj uz fokus na investicije koje će obezbijediti zaposlenje za mlade, navodi se u saopštenju EIB dostavljenom Tanjugu.

“Zajam EIB namijenjen je popravljanju situacije za mladu generaciju u Sloveniji, koja je suočena sa visokom nezaposlenošću.”

Zajedno sa SKB bankom osiguraćemo da povoljni zajmovi budu proslijeđeni odgovarajućim korisnicima koji rade na projektima smanjenja nezaposlenosti, pogotovo među mladima, rekao je potpredsjednik EIB zadužen za kredite u Sloveniji Laslo Baranjaj.

SKB je članica Societe Generale Group i sarađuje sa EIB u finansiranju projekata u MSP i opštinama u Sloveniji od 2009. godine.

Izvor: bizlife.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top