Slovenci zahtijevali da Vlada donese zabranu korišćenja parfema na poslu | Ekonomist

Slovenci zahtijevali da Vlada donese zabranu korišćenja parfema na poslu

Odlazeća Vlada Slovenija je tokom svog četvorogdišnjeg mandata preko posebne aplikacije primila preko 2.600 zakonskih predloga, koje su podnijeli obični građani.

Od tog broja, više od 2.000 predloga je ozbiljno razmotreno u nadležnim ministarstvima i službama, a pozitivan ishod dobile su ukupno 22 građanske zakonodavne inicijative. Na inicijativu građana ukinute su neke takse za kupovinu vozila za osobe s invaliditetom, pojednostavljen je postupak identifikacije svjedoka na sudovima i pooštrene su kazne za one koji krše zabranu prodaje alkohola maljoletnicima. Takođe su uvedena parking mjesta za trudnice i majke s malom djecom.

Kako prenosi Hina, među predlozima koj su stigli preko aplikacije predlagam.vladi.si bilo je i neobičnih inicijativa, kao što su ideje da javnim službenicima treba zabraniti korišćenje parfema na radnom mjestu, a mljekarama proizvodnju industrijskog kajmaka. Iako razmatrane te inicijative nijesu prihvaćene pa će slovenački javni službenici koji kontaktiraju sa strankama i dalje smjeti da koriste parfeme, a mljekare da proizvode industrijski kajmak, čiju su zabranu tražili mali proizvođači.

Što se tiče prava javnih službenika i službenica da koriste parfem, vlada je predlagačima navela da bi zabrana korišćenja parfema bila teško izvodljiva i neproporcionalna mjera, ali da postoji mogućnost da građani kojima takvi mirisi smetaju ili su na njih alergični u nadležnim kancelarijama i službama zatraže posebnu obradu kod službenika koji ne koriste jake parfeme i dezodoranse.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top