Slovenci imaju svoju kriptovalutu?!

Slovenаčki start-ap Vebirate je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute Vibe (ICO – inicial coin offerings) u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara.

Start-ap i istoimena platforma namijenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Riječ je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali nevjerovatan interes bez obzira na to što je riječ o start-apu koji postoji tek dvije godine, potvrdio je jedan od suosnivača Viberatea Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptiranih kovanica što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

“Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo napraviti profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina posjeduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo. Saznali smo i da je ideja za pokretanje biznisa stasavala niz godina, a planiraju da postanu centralno mjesto bez kojega će organizacija najvećih svjetskih festivala postati nezamisliva.


 

Izvor: Poslovni dnevnik

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top