Slaba prodaja Appleovog HomePoda | Ekonomist

Slaba prodaja Appleovog HomePoda

 Apple je prošle godine na developerskoj konferenciji WWDC, s velikim zakašnjenjem za konkurentima poput Sonosa, Googlea ili Amazona, najavio da će i oni lansirati svoj pametni zvučnik s virtualnim asistentom.

HomePod se od konkurencije trebao istaknuti vrhunskim zvukom i stići do kupaca prije Božića, no Apple je zakasnio s njegovim dolaskom na tržište i u prodaju ga pustio tek u februaru ove godine.

Pa iako je i dalje riječ o zvučniku vrhunskih karakteristika kad je riječ o kvaliteti izrade i zvuka, mnogi ga zovu “najglupljim” pametnim zvučnikom jer je – čitali ste zasigurno već o tome – ograničen na Appleov ekosistem, a Siri nije baš korisna kao Alexa ili Google Assistant. Sada, pak, dolazi još malo loših vijesti za ovaj proizvod.

Bloomberg piše da, prema informacijama koje su dobili iz Appleovih prodavnica i od kompanija koje zvučnik sastavljaju, prodaja ne ide kako je planirano. Zalihe se u prodavnicama gomilaju jer kupci očigledno nisu spremni izdvojiti 350 dolara za ono što HomePod nudi. Apple je zbog toga navodno smanjio narudžbe od dobavljača, a ostaje im nada da će neke buduće softverske nadogradnje i poboljšanja vještačke inteligencije koja pokreće Siri privući kupce ovom gadgetu u budućnosti.


Izvor: SEEbiz / Bug.hr
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top