Skupi internet domeni sa emoji-jima | Ekonomist

Skupi internet domeni sa emoji-jima

Kraljevina Tonga je pacifička ostrvska država kojoj pripada domen .to. Među prvima u svijetu na ovom domenu je omogućeno rezervisanje imena sastavljenih od niza znakova koji se prema Unicode standardima tumače kao emoji sličice. Tako je sada moguće za 45 dolara godišnje rezervisati internet domene koji u svom nazivu nose neki emotikon ili kombinaciju više njih.

Primjera radi, xn--f28h.to tumači se kao “nasmiješeni emotikon”.to, i tome slično. U ponudi se nalaze gotovo svi emotikoni iz Unicode standarda, a velik broj domena sa ovim znakovima već je i zakupljeno. Cijelu ponudu možete pogledati na ovom mjestu.

Neki popularniji emotikoni u .to domenima izdvojeni su i kao “premium” pa će takvi domeni koštati i do 10 hiljada dolara. Sličnu ponudu moguće je iskoristiti i na domenu .ws države Samoa, ali ako vam se ideja sviđa, pripazite – Chrome i Opera imaju problema sa prikazivanjem emotikona u adresnoj traci.

Izvor: www.itvesti.info

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top