Sjednica o ekonomskoj saradnji Crne Gore i Slovenije počinje danas u Ljubljani | Ekonomist

Sjednica o ekonomskoj saradnji Crne Gore i Slovenije počinje danas u Ljubljani

Treća sjednica crnogorsko-slovenačke Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Crne Gore i Slovenije počinje danas u Ljubljani, saopšteno je u Vladinoj Službi za odnose s javnošću.

Mješovitom komisijom kopredsjedavaju potpredsjednici vlada Crne Gore i Slovenije, Milutin Simović i Karl Viktor Erjavec, a na sjednici će, kako je najavljeno, biti razmatrana saradnja u oblastima trgovine, turizma, energetike, razvoja malih i srednjih preduzeća, metrologije, poljoprivrede, šumarstva i prehrane, saobraćaja, zdravstvene i zaštite životne sredine, nauke i tehnologije i informacione i komunikacione tehnologije i digitalizacije.

“Dvodnevna sjednica je prilika za razmjenu informacija i iskustava u oblastima koje su definisane kao prioriteti za saradnju dvije zemlje, kao i dinamiziranje ekonomskih odnosa i definisanje projekata od zajedničkog interesa“, dodaje se u saopštenju.

Cilj održavanja sjednica Mješovite komisije je preduzimanje aktivnosti za unaprijeđenje bilateralnih ekonomskih odnosa između Crne Gore i Slovenije, kao i širenje i diversifikovanje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Crnogorski dio Mješovite komisije na sjednic, pored Simovića, čine ministri ekonomije i nauke, Dragica Sekulić i Sanja Damjanović, kao i predstavnici nadležnih ministarstava i drugih institucija relevantnih za razvoj i unaprijeđenje ekonomske saradnje Crne Gore i Slovenije.

Pored stalnih članova Mješovite komisije, sjednici će prisustvovati i predstavnici crnogorske privrede.

Sjednica Mješovite komisije održaće se u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj saradnji između vlada Crne Gore i Slovenije, potpisanim 5. septembra 2011. godine u Budvi.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top