Simović: Vlada stvara dobar poslovni ambijent | Ekonomist

Simović: Vlada stvara dobar poslovni ambijent

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutin Simović, poručio je danas poslovnoj zajednici da Vlada kroz partnerski odnos sa privredom stvara dobar poslovni ambijent kao uslov za uspješno poslovanje i ostvarenje ključnih ekonomskih ciljeva Vlade, ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta.

“Naš javni sektor mora biti odgovoran, efikasan i fleksibilan u susret potrebama i privrede i građana. Sve naše javne politike u konačnom za cilj imaju ekonomski rast, nova radna mjesta, viši životni standard i više sredstava za obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i pomoć onima kojima je potrebna”, rekao je Simović na dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore.

On je naveo da je Vlada u zahtjevnom procesu reformi uspjela da ostvari brojne ambiciozno postavljene ciljeve.

“Obezbijedili smo dugoročnu stabilnost javnih finansija, odgovornim i odlučnim sprovođenjem mjera fiskalne konsolidacije. Obezbijedili smo uslove za ubrzanu realizaciju kapitalnih razvojnih projekata i istovremeno ostvarili ekonomski rast među najvećim u Evropi. Članstvom u NATO postali smo dio najnaprednijeg globalnog sistema bezbjednosti. Samim tim i sigurnost investiranja i poslovanja u Crnoj Gori postala je naša strateška prednost. Tome u prilog govori i priliv stranih direktnih investicija, koji iz godine u godinu bilježi rast”, kazao je on, napominjući da su i u svijetu prepoznate aktivnosti kojima je naša zemlja unaprijedila poslovno okruženje poput napretka od 9 mjesta na listi Svjetske banke Doing Business i 15 mjesta na indeksu Heritage fondacije kao i na listama specijalizovanih agencija koje mjere kreditni rejting.

Komentariši

Top