Siemens gasi 7.800 radnih mjesta širom svijeta | Ekonomist

Siemens gasi 7.800 radnih mjesta širom svijeta

Od ovog broja, 3.300 radnih mjesta odnosi se na Njemačku, gdje ova grupacija zapošljava oko 115.000 osoba.

Njemački industrijski konglomerat Siemens potvrdio je u petak gašenje 7.800 radnih mjesta u svijetu, u okviru širokog plana restrukturiranja kompanije, što čini dva posto ukupnog broja zaposlenih, prenose svjetske agencije.

Od ovog broja, 3.300 radnih mjesta odnosi se na Njemačku, gdje ova grupacija zapošljava oko 115.000 osoba, javlja Reuters.

Najnoviji program smanjenja zaposlenosti osiguraće kompaniji uštedu od skoro milijardu eura, što će biti reinvestirano u rast, kažu u Siemensu i dodaju da će ciljana produktivnost biti ostvarena do kraja 2016. godine.

Trajni rast

“Naš program, koji smo nazvali ‘Vizija 2020’, omogućiće grupaciji da se vrati na put trajnog rasta i nadoknadi jaz u rentabilnosti u odnosu na naše konkurente”, navodi se u saopštenju.

Ova grupacija, koja proizvodi vozove, ali i turbine, podsjeća da je od za prva četiri mjeseca fiskalne 2014/15. godine, koja je počela u oktobru, zaposlila oko 11.000 ljudi, zbog čega očekuje da broj zaposlenih u tekućoj godini ostane stabilan.

Siemens ima više od 300.000 zaposlenih širom svijeta.

Izvor: Agencije
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top