Si Đinping sa Cukerbergom i Kukom | Ekonomist

Si Đinping sa Cukerbergom i Kukom

Direktori kompanija Fejsbuk i Epl, Mark Cukerberg i Tim Kuk, sastali su se u Pekingu sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom koji ih je uvjerio da Kina – ključno tržište za ove kompanije – ostaje „otvorena“ i „odlučno“ nastavlja reforme, javili su jutros kineski državni mediji.

Cukerberg i i Kuk, koji sa na čelu vodećih kompanija Silicijumske doline, juče su prisustvovali godišnjem sastanku savjeta poslovne škole na prestižnom univerzitetu Cingua.

„Kina preduzima sveobuhvatne reforme, uz snažnu odlučnost bez presedana“, rekao je Si tom prilikom, dodajući da će Kina „nastaviti reforme u cilju većeg otvaranja“ zemlje.

Si je izrazio spremnost da Kina sarađuje sa SAD, uz očuvanje suvereniteta i bezbjednosti.

Kineski predsjednik, koji je prošle nedjelje ponovo izabran za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, govorio je nedjelju dana uoči posjete američkog predsjednika Donalda Trampa Pekingu.

Kineske vlasti zabranjuju pristup nekim stranim sajtovima i društvenim mrežama uključujući Fejsbuk, Instagram, Gugl, Jutjub i Tviter.

Kineske vlasti kontrolišu i sadržaje kineskih medija i društvenih mreža koje dozvoljava na internetu.


 

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top