Sharp napušta američko tržište | Ekonomist

Sharp napušta američko tržište

Japanska elektronska kompanija Šarp napušta tržište televizora u SAD, nastojeći da poveća svoje poslovne rezultate.

Kompanija je u prvom tromjesečju tekuće 2015/16. poslovne godine zabilježila gubitak veći od predviđenog zbog slabe prodaje ekrana za smartfone.

Kompanija, koja je u maju sa bankama sklopila drugi sporazum o trogodišnjoj pomoći, precizirala je da će prodati svoju fabriku za proizvodnju televizora u Meksiku i da će kineskoj grupi Hisense dodijeliti licencu za svoju marku televizora “akvos”, prenio je Rojters.

Šarp nije bio u mogućnosti da se potpuno prilagodi jačanju konkurencije na tom tržištu, što je dovelo do mnogo manjih profita od prvobitno projektovanih u prethodnoj fiskalnoj godini i registrovanja slabih poslovnih rezultata, navela je kompanija u saopštenju povodom napuštanja tržišta televizora u Sjevernoj Americi.

Kompanija iz Osake je u prvom poslovnom kvartalu imala gubitak od 33,98 milijardi jena (274 miliona dolara), znatno veći u odnosu na gubitak od 1,79 milijardi jena iz istog perioda lane, prenosi agencija Frans pres.

Šarp je, ipak, zadržao ciljane veličine za ovogodišnji operativni profit od 80 milijardi jena i za prihod od 2,8 biliona jena za 12 meseci, zaključno sa martom 2016.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top