Šest sati brojali pare | Ekonomist

Šest sati brojali pare

 

Žena koja je došla u jedan kineski salon automobila ostavila je zaposlene bez teksta, jer je odlučila da dio novca za BMW, plati u novčanicama od jednog juana. Riječ je o tačno 100.000 juana.

Zaposleni, njih 20, brojali su novčanice punih šest sati, od 9.30 do 15.30, bez prestanka, javlja Eastday.com.

Ime mušterije iz Zhengzhoua, glavnog grada provincije Henan, nije poznato, ali zna se da je vlasnica lanca prodavnica prehrambenih proizvoda, a ostatak novca za BMW platila je karticom.

Kao opravdanje za hrpu sitniša navela je to da njoj mušterije često plaćaju novčanicama od jednog juana. Ona je odlučila da sačuva te novčanice dok ih ne skupi dovoljno za automobil.

Direktor autosalona Li Moran rekao je da je ovo bio prvi slučaj u kojem su on i njegovi zaposleni brojali toliko novca, a i njih je cio događaj iznenadio.

– Čitao sam u novinama da neki ljude vole da plaćaju automobile “malim” novčanicama, ali nikad nisam mislio da ću to doživjeti – rekao je.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top