Šef Huaveja porodici kupuje ajfone: Jabuka je jabuka

Osnivač i izvršni direktor Huaveja Ren Žengfej, priznao je da je veliki obožavalac uređaja jednog od najvećih rivala njegove kompanije, prenosi britanski Independent.

Govoreći o tome da ljubav prema kompaniji ne znači automatski i moranje da se posjeduju njeni proizvodi, Ren je novinarima priznao da je članovima svoje porodice kupio “ajfone”.

– Ajfon ima dobar ekosistem i kupujem ih za svoju porodicu. Zbog toga ljudi ne treba usko da gledaju na stvari. Ako volim Huavej ne znači i da volim naše telefone – rekao je Ren.

Čelnik Huaveja odgovarao je na novinarsko pitanje o sve glasnijim pozivima u Kini da se bojkotuje Apple kao reakcija na potez američkog predsjednika Donalda Trampa da uvrsti Huavej na listu kompanija, sa kojima je zabranjeno poslovati bez posebne dozvole.

Ubrzo zatim, Google je objavio da Huavej ima još tri mjeseca prije nego što bude blokiran na svim platformama te kompanije, uključujući i Google plej prodavnicu, putem koje se apdejtuje operativni sistem Android.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top